Uitsluitend voor fijnproevers

Gekookte mosselen met witbier

Soort gerecht: Hoofdmenu
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 1 zakje Silvo Kruidenmix voor Mosselen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 ml witbier
  • 1 zak mosselgroenten of boerensoepgroenten (à 400 g)

Bereiden

Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.

Roer de kruidenmix met de mosterd en het witbier door elkaar. Voeg de groenten en mosselen toe en breng deze aan de kook.

Kook de mosselen met het deksel op de pan 5-8 minuten tot de mosselen open zijn. Schud de mosselen tussentijds regelmatig om.

Verdeel de mosselen met groente en wat kookvocht over vier borden.  Lekker met friet, sausjes en een glas witbier.

Terug naar alle recepten